Duurzaamheid
& Belmondofoto

Bij Belmondofoto willen we in het productieproces de kostbare natuur zo goed mogelijk beschermen. Dankzij nieuwe technieken is er steeds meer mogelijk. Onderstaand de belangrijkste punten hoe we duurzamer produceren.

1. Chemische stoffen

Belmondofoto gebruikt tijdens de productie, als één van de weinige fotoboeken aanbieders, op geen enkele manier chemische stoffen. Onze fotoboeken worden geproduceerd op basis van digitale druk, wat - in tegenstelling tot chemisch drukwerk - veel milieuvriendelijker is. Tevens zorgt het voor een gezondere werkomgeving. Bij chemisch drukwerk wordt gebruik gemaakt van onder andere Benzeen, Tolueen, Ethylbenzeen, Xyleen, Methanol, Isopropanol en Butanol. Deze chemicaliën zijn nodig om het drukwerk te realiseren, voor onderhoud en het schoonmaken van de machines.

Naast de enorme milieurisico’s als vervuiling en opwarming van de aarde, vormen deze chemische materialen ook voor een gevaarlijke werkomgeving. Het kan ervoor zorgen dat werknemers in de grafische industrie blootgesteld worden aan diverse oplosmiddelen in hun werkomgeving. Situaties die dus niet van toepassing zijn tijdens digitale druk.

2. CO2-uitstoot beperking

We werken veel samen met toeleveranciers uit Nederland en bij voorkeur uit de regio om op deze manier de CO2-uitstoot zoveel mogelijk te beperken. Onze datacenters draaien allemaal klimaatneutraal.

3. Verpakking

Bij het verpakken van jouw fotoboek gebruiken we steeds minder plastic. Hiervoor wordt samengewerkt met een leverancier in duurzame kartonverpakkingen. Dit is materiaal dat gerecycled is.

4. Afval scheiden

Tijdens het produceren van de fotoboeken, maar ook tijdens alle andere processen binnen het bedrijf, worden afvalmaterialen als papier, plastic en metaal gescheiden.

5. Grootschalige inkoop

Onze printlocatie heeft een groot magazijnopslag waardoor er in grote getale ingekocht kan worden. Dit beperkt het aantal transportbewegingen.

6. Duurzame levering

Voor verzendingen maken we bewust keuze wie de verzending verstuurt, waarbij we checken op basis van minste uitstoot.

7. PET-Laminaat

Jouw fotoboek wordt afgewerkt met PET-laminaat waardoor er minder krassen op het boek komen en deze steviger zijn. Zo wordt het aantal boeken dat beschadigd raakt en dus wordt weggegooid een stuk minder. Er is geen schadelijk polypropyleen in de boeken te vinden.

8. Productieproces

De productie-afdeling houdt zich constant bezig met het verbeteren van het productieproces. Zo efficiënt mogelijk werken met zo min mogelijk afval is altijd het streven.

9. FSC papier

Belmondofoto maakt voor haar fotoboeken gebruik van FSC gecertificeerd papier.

10. Restmateriaal

Restmaterialen zoals kurk en plastic worden hergebruikt. Plastic wordt gesmolten om er vervolgens een nieuw product van te maken. Restafval wordt zoveel mogelijk geminimaliseerd.

Constant verbeteren

Door bovenstaande punten te hanteren, proberen we zo duurzaam mogelijk te handelen. Daarnaast houden wij, en onze leveranciers, ons constant bezig met het verbeteren op het gebied van duurzaamheid. Wil je toch graag nog wat meer weten? Neem dan gerust contact met ons op.

Wat onze klanten zeggen

 • Nina

  Rating

  Het was een feest om de boeken voor het huwelijk van mijn broer en schoonzus te maken.

  logo reviews
 • Bart

  Rating

  Fotoboek laten maken voor de 30e verjaardag van m'n zus. Super mooi geworden, top kwaliteit!

  logo reviews
 • Conchita

  Rating

  Ik heb het fotoboek binnen!! En ik wil niet opscheppen of overdrijven. Ja, toch wel. Hij is echt geweldig!!!

  logo reviews
Lees alle reviews