Hoe kunnen we je helpen?

Tip: bekijk ook de uitlegvideo’s in de editor!

  • Samen maken

  • Editor tools

  • Prijzen & verzenden

  • Account

Samen maken

Hoe werkt het samen maken?

Als initiatiefnemer van een boek kun jij deelnemers uitnodigen voor je boek. Zodra je een samen-maak boek opent in de editor leggen we je alle stappen eenvoudig uit. Op https://www.belmondofoto.nl/uitleg-samen-maken vind je de hele uitleg inclusief ondersteunende schermen en een video-uitleg.
Goed om te weten:
1. Zodra een deelnemer je uitnodiging accepteert worden automatisch zijn of haar pagina’s toegevoegd aan het boek
2. De deelbare link is voor iedere deelnemer gelijk, je hoeft niet per deelnemer een link aan te maken
3. Deelnemers kunnen alleen hun eigen pagina’s bewerken, mede-beheerders kunnen alle pagina’s bewerken

Kunnen deelnemers alle pagina’s bewerken?

Deelnemers kunnen alleen hun eigen pagina’s bewerken, welke jij als beheerder van te voren selecteert. Als je wil dat een deelnemer alle pagina’s kan bewerken kun je hem mede-beheerder maken.

Kunnen deelnemers elkaars pagina’s zien?

Deelnemers zien alleen de voorkant, achterkant en hun eigen pagina’s. Je kan wel instellen dat deelnemers alle pagina’s mogen zien. Klik dan in de editor op ‘Deelnemers’ en zet het schuifje ‘Deelnemers mogen elkaars pagina’s bekijken’ op groen Bij elkaar kijken

Kan ik het eindresultaat delen?

Het makkelijkste om nu het eindresultaat te delen met alle deelnemers is in te stellen dat deelnemers elkaars pagina’s mogen zien. Klik dan in de editor op ‘Deelnemers’ en zet het schuifje ‘Deelnemers mogen elkaars pagina’s bekijken’ op groen. Bij elkaar kijken

Moet een deelnemer een account aanmaken?

Een deelnemer moet een gratis account aanmaken zodat we zijn of haar foto’s en teksten kunnen opslaan en deelnemers bijvoorbeeld ook op ieder moment aan hun bijdrage kunnen werken. Het aanmaken van een account is in 10 seconden geregeld. We sturen mensen geen berichten, tenzij ze zich zelf abonneren op onze nieuwsbrief.

Deelnemers krijgen een slotje te zien. Wat is dit?

Deelnemers mogen alleen hun eigen pagina’s invullen. Als ze andere pagina’s bekijken zien ze een slotje. Op pagina’s die deelnemers niet mogen bekijken staat een melding ‘Deze pagina’s zijn van + de naam van wie die pagina’s zijn’. Naast die tekst staat een rode knop ‘Naar mijn pagina’s’. Als ze daar op klikken komen ze automatisch bij hun eigen pagina’s uit.

Deelnemers kunnen niet bij hun pagina’s hoe kan dit?

Dit kan gebeuren als ze geen account hebben aangemaakt. Een andere reden kan zijn is dat jij als beheerder de pagina’s van de betreffende deelnemer hebt verwijderd. In dat geval adviseren we om de betreffende deelnemer mede-beheerder te maken. Hij of zij kan dan zelf pagina’s aan het boek toevoegen.

Hoe wijs ik pagina’s toe aan deelnemers?

Deelnemers krijgen automatisch pagina’s in hun boek zodra zij jouw uitnodiging accepteren, je hoeft niet zelf pagina’s voor hen toe te voegen. Deelnemers krijgen een kopie van de pagina’s toegewezen die jij hebt ingesteld tijdens het uitnodigingsproces (de sjabloonpagina’s).
Mocht je iemand mede-beheerder hebben gemaakt dan krijgt deze persoon toegang tot alle pagina’s in het boek.

Hoe kan ik deelnemers extra pagina’s geven?

Op dit moment zijn er twee mogelijkheden:
1. Als je op de pagina’s van de betreffende deelnemer staat zie je onderin een voorbeeldje van deze pagina’s met daarin een tandwieltje. Als je daar op ‘Dupliceren’ klikt heeft de deelnemer twee extra pagina’s. Aangezien het een kopie is van de andere pagina zul je zelf nog even de gedupliceerde content op de pagina’s moeten verwijderen zodat de deelnemer twee extra lege pagina’s heeft om te vullen
2. De andere optie is om de betreffende deelnemer mede-beheerder te maken. Hij of zij kan dan alle pagina’s in het boek bewerken en kan tevens zelf extra pagina’s toevoegen

Hoe kan ik deelnemers verwijderen?

Op dit moment kan dat enkel door de pagina’s van deelnemers te verwijderen. Ze blijven in het overzicht staan als je op ‘Deelnemers’ klikt. In de toekomst kun je deelnemers geheel uit het boek verwijderen.

Kan ik verschillende deelnemers verschillende templates geven?

Het werkt zo dat je de template kunt bewerken voordat je mensen gaat uitnodigen. Zodra mensen je uitnodiging accepteren worden automatisch aan hen de template pagina's toegewezen. Die zijn voor iedereen hetzelfde.
Wat je kan doen als je wilt dat persoon A en persoon B verschillende pagina's hebben, is dat je hen vraagt jou een bericht te sturen zodra ze de uitnodiging hebben geaccepteerd. Op dat moment zie jij aan de hand van de namen op de kleine voorbeeldpagina’s onderin het boek van wie welke pagina's zijn. Jij kan als beheerder alle pagina's bewerken. En dus bijvoorbeeld ook pagina's van deelnemers verwijderen of toevoegen. Op de voorbeeldjes zie je een tandwieltje staan, als je daarop klikt kun je pagina's dupliceren. Nadat je deze gedupliceerd hebt kun je de pagina nog opschonen of aanpassen naar wens.

Moet ik voor iedere deelnemer een aparte link maken?

Dat is niet nodig, je kan de link bijvoorbeeld delen via mail of in een groep WhatsApp, iedereen met de link krijgt toegang tot het boek.

Hoe kan ik een deelnemer mede-beheerder maken?

Nadat iemand de uitnodiging heeft bevestigd zie de deelnemer in het overzicht staan (klik in de editor op ‘Deelnemers’). Achter de naam van de deelnemer staan drie puntjes, als je daar op klikt kun je een deelnemer omzetten in mede-beheerder. Je kunt op ieder moment een mede-beheerder ook weer deelnemer maken. Een mede-beheerder kan jou niet veranderen in een deelnemer.

Ik zie bij iemand nog als status ‘Bezig’, wat houdt dit in?

Deelnemers zien bij hun pagina’s een groene knop ‘Pagina’s inleveren’, zolang ze hier niet op geklikt hebben blijft de status in dit overzicht ‘Bezig’. Mochten ze al wel op de knop hebben geklikt zie jij een groene status ‘Klaar’. Deelnemers kunnen overigens nog wel op ieder moment hun bijdrage wijzigen.

Contact banner

Contact

Chat met ons

Liever bellen? Laat dan graag je nummer achter in de chat

Ons adres

Belmondofoto.nl
Joan Muyskenweg 22
1096 CJ Amsterdam